Stadion v Jihlavě může se starou střechou fungovat ještě dva roky

25. září 2018 09:00

Horácký zimní stadion v Jihlavě může být s nynějším zastřešením podle nového statického posudku v provozu ještě v sezoně na přelomu let 2019 a 2020.

Do té doby chce radnice zajistit generální výměnu celé střechy.

Při přípravách na její rekonstrukci ale narazila na nezájem firem. Do výběrového řízení uzavřeného minulý čtvrtek žádná nabídka nepřišla, řekl náměstek primátora Radek Popelka (ANO). „Bude asi nutné celé výběrové řízení zopakovat,“ uvedl Popelka. Záležitostí se podle něj bude ve čtvrtek zabývat rada města.

Horácký zimní stadion, kde hraje i hokejový klub Dukla, má zastřešení z 60. let. Sportoviště i klub patří městu. Podle dřívějšího statického posudku měla životnost střechy skončit v srpnu 2019. O zadání nového posudku rozhodli jihlavští radní letos v únoru. Na základě prověrky odborníků se město následně postaralo o opravy svarů ocelové střešní konstrukce. Teď už dostalo i konečný statický posudek.

Přípravy na výměnu celé střešní konstrukce zimního stadionu schválili jihlavští zastupitelé loni v prosinci a letos kvůli tomu převedli do rozpočtu 50 milionů korun. Firmy se mohly o zakázku na rekonstrukci střechy stadionu ucházet od 26. června do 20. září.

zdroj: ČTK
Spustit audio