Španělského ptáčka ve Španělsku neznají

O španělských ptáčcích se objevuje první zmínka v kuchařce strahovského premonstráta Jiřího Evermoda Košetického z konce 17. století. Ve Španělsku byste si přitom španělského ptáčka objednat nedokázali, jelikož ho neznají. Kde má tedy název svůj původ?

Masové závitky získaly svůj název pravděpodobně díky španělským kuchařům, kteří je připravovali. Matka Rudolfa II., císařovna Marie, byla Španělka, přičemž lze předpokládat, že si sebou přivezla vlastní kuchyňský personál. Souvislost je navíc nasnadě i kvůli svému vzezření. Zavinuté plátky masa plněné vejcem, okurkou a uzeninou připomínají oškubaného ptáka.

Víte, z čeho se nejčastěji dělá španělský ptáček?

a) z roštěné – SMS ve tvaru POCHOUTKY A

b) z kýty – SMS ve tvaru POCHOUTKY B

Za odpověď připište ještě své jméno a celou adresu. SMS odešlete na číslo 90 011 04. Cena SMS jsou 4 Kč vč. DPH.

Vítěz získá zapékací mísu na lasagne od společnosti Zepter a velký balíček koření Kotanyi v hodnotě 500 korun.

Soutěžíme do úterní půlnoci – 23. února 2016!

Kompletní pravidla SMS soutěže najdete zde.