Smaženky
Na skok do „bufáče“…
Ingredience
- 2 vejce
- 1 lžíce strouhanky
- pepř
- sůl
- cibule, hořčice nebo kečup
- chleba
- tuk na smažení
- rajčátka a ledový salát na ozdobu
Postup:
- Vejce rozšleháme, přimícháme strouhanku, sůl a pepř.
- Na rozehřátém tuku smažíme placičky velké jako krajíce chleba. Když lehce zatuhnou, obrátíme a krátce dosmažíme.
- Usmažená vajíčka položíme na chleba, doplníme hořčicí nebo kečupem, posypeme cibulí, doplníme rajčaty a salátem.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.