Plněné tvarůžky smažené
Ideální pro letní období, kdy můžeme naplno větrat...
Ingredience
- 12 kulatých olomouckých tvarůžků
- 12 plátků vysočiny nebo uheráku
- na trojobal – hladká mouka, 1 vejce, strouhanka
- tuk na smažení
Postup:
- Tvarůžky rozkrojíme podélně na poloviny, vložíme mezi ně kolečko salámu a přitlačíme k sobě. Pokud salám vykukuje, odřežeme přečnívající části.
- Připravené tvarůžky obalíme v hladké mouce, protáhneme je rozkvedlaným vejcem a obalíme ve strouhance a v rozehřátém tuku smažíme po obou stranách. Obracíme opatrně a máte-li rádi smažený obal, obalte tvarůžky dvakrát.
- Podáváme s vařenými bramborami nebo bramborovou kaší.
Související
-
Smažená ryba se salátem
Nechceme vás navádět, ale když si vyberete kvalitní rybí prsty, budou chutnat a ještě ušetříte čas. A můžete je využít na přípravu salátu.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.