Plněné tvarůžky smažené

Ideální pro letní období, kdy můžeme naplno větrat...

Ingredience
  • 12 kulatých olomouckých tvarůžků
  • 12 plátků vysočiny nebo uheráku
  • na trojobal – hladká mouka, 1 vejce, strouhanka
  • tuk na smažení

Postup:

  1. Tvarůžky rozkrojíme podélně na poloviny, vložíme mezi ně kolečko salámu a přitlačíme k  sobě. Pokud salám vykukuje, odřežeme přečnívající části.
  2. Připravené tvarůžky obalíme v hladké mouce, protáhneme je rozkvedlaným vejcem a obalíme ve strouhance a v rozehřátém tuku smažíme po obou stranách. Obracíme opatrně a máte-li rádi smažený obal, obalte tvarůžky dvakrát.
  3. Podáváme s vařenými bramborami nebo bramborovou kaší.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.