Školy a školky na Vysočině připravují evropsky zajímavé projekty, získaly hned dvě akreditace Erasmus+

11. prosinec 2023

Akreditace konsorcia organizací Erasmus+ přináší benefity nejenom pedagogickým a nepedagogickým pracovníkům, ale taky dětem. Pro Jihlavu byl loňský rok přelomový, protože do programu Erasmus+ odešly z regionu dvě žádosti o akreditace a obě uspěly.

 „Jedná se o několik organizací, které se spolu domluvily a shodly, že mají nějaké cíle, kterých by chtěly ve vzdělávání dosáhnout. Na základě toho vlastně dohromady požádaly o akreditaci Erasmus+, který nám říká, že ty cíle těch organizací jsou vlastně v evropském měřítku velice zajímavé, jsou dostatečně ambiciózní, zároveň i realizovatelné a na základě vlastně toho získáme teda akreditaci Erasmus a ta nás opravňuje, abychom každý rok mohli čerpat prostředky z Evropské unie na zahraniční stáže, kurzy pedagogických i nepedagogických pracovníků,“ vysvětluje speciální pedagožka a koordinátorka Erasmu+ Hana Vařejková.

V loňském roce požádalo o akreditaci 400 konsorcií organizací a akreditaci získalo 80 z nich. Z Jihlavy byly dvě žádosti o akreditace a obě uspěly.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.