Ryba rybě vyprávěla

10. prosinec 2012
Odpolední evergreeny

Za čtrnáct dní bude Štědrý den. Odpolední evergreeny vás touto informací nechtěly dostat před vánočními svátky do nepohody, spíš naopak.

Na Regionu jsme si navodili příjemnou atmosféru na pečení cukroví a lenošení po práci. Janek Ledecký zazpíval písničku Ryba rybě a paní Milena nám pověděla, jak doma pravidelně s rodinou staví betlém.

0:00
/
0:00

Na Regionu zpívali kromě Janka Ledeckého i Bruce Springsteen a Bob Dylan. Americký zpěvák a kytarista Bruce Springsteen právě 10. prosince 1998 vyhrál soudní při o staré nahrávky, které chtěl vydat jeho bývalý manažer. Přesně před třemi lety 10. prosince 2010 se pak v aukci prodal originální ručně psaný text jedné písně Boba Dylana z roku 1964 za 422 500 dolarů.

autor: jak
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.