Rozšiřování Hradební ulice v Jihlavě začne v březnu

27. leden 2019 11:00

Zakázku na rozšíření Hradební ulice v Jihlavě získala společnost Porr, nabídla nejnižší cenu. Práce za více než 14 milionů korun začnou v březnu.

Na dokončení má firma 200 dní. Rozšíření má zvýšit plynulost dopravy zejména pro vozy MHD. Novinářům to řekl náměstek primátorky Petr Laštovička (ODS). 

O zakázku měly zájem tři společnosti, jejich nabídky se podle Laštovičky lišily jen minimálně. Vítězná firma nabídla cenu 14,040.000 korun.

Rozšíření silnice

Ulice se rozšíří v úseku od křižovatky se Znojemskou ulicí po chodník vedoucí k domu dětí a mládeže do dosud travnaté části pod městskými hradbami.

Součástí projektu je také oprava opěrné zídky, chodníku a schodiště vedoucího k domu dětí a mládeže, přeložka trolejového vedení a úpravy světelné signalizace.

Zaplatí to Jihlava i Kraj Vysočina

Zakázku z podstatné části uhradí jihlavský magistrát. Práce za asi 2,1 milionu korun ale bude platit Kraj Vysočina. „V rámci této stavby bude realizovat finální povrchy, zbytek jde za městem,“ řekl Laštovička. Práce podle něho provoz na frekventované křižovatce omezí zejména v odbočovacím pruhu vedoucím od Brněnského mostu na Masarykovo náměstí.

zdroj: ČTK
Spustit audio

Související