Romantická večeře nebo valentýnské saunování? Dnešní svátek zamilovaných lze strávit různými způsoby

14. únor 2023 08:10

Přemýšlíte, jak strávit dnešní svátek zamilovaných? Svatého Valentýna sice v našich zemích neslavíme dlouho, ale někteří z nás o to intenzivněji. Máme pro vás pár tipů, jak co nejromantičtěji strávit dnešní  večer na Vysočině.

Láska prochází zejména žaludkem. Dobře jsou si toho vědomi ve Žďáře nad Sázavou, kde na dnešní večer připravili v tomto ohledu skutečnou lahůdku. Valentýnský gastrovečer tam ve freskových sálech zámku začíná v osmnáct hodin. O romanticky laděné menu se postarají žáci tamní Střední gastronomické školy Adolpha Kolphinga a zamilované páry si ho vychutnají při  tónech klavírního doprovodu.

Romantický hudební večer je ale možné si užít také například v restauraci Želivského kláštera. Začínají tam v devatenáct hodin.

Pokud nechcete být na Valentýna přízemní, ale naopak netradiční, vyrazte do saunového světa v Novém Městě na Moravě, kde mají připravené speciální valentýnské saunové rituály. Ve finské sauně tam lze valentýnský rituál absolvovat v devatenáct hodin.

Želivský klášter kromě dobrého jídla přichystal na svatého Valentýna také speciální prohlídku pro zamilované. Každý pár tam dostane dárek, připravený je hymnus na lásku, krátký netradiční výklad o lásce a spojení dvou osob či ukázka svatebních a romantických skladeb v úpravě pro varhany. Začátek v osmnáct hodin.

autor: Milan Soldán
Spustit audio