Rekordy s biči

Jsou to čeští kovbojové, o nichž dnes bude v našem listování Českou knihou rekordů řeč. A umí leccos lépe či rychleji, než mnozí kovbojové praví - američtí. O tom svědčí i medaile ze světových mistrovství. Třeba Jindřich Zobl zhasnul plamen svíčky bičem dlouhým 250 cm 81x ze stovky pokusů.

Svíčky přitom ale zůstaly stát. Celý pokus probíhající na festivalu Pelhřimov - město rekordů trval 5:41:43 minut, což představuje průměr něco málo přes 3 vteřiny na jednu ránu - to laik nestačí ani popojít a napřáhnout!

Tentýž muž drží rekord v práskání bičem do loveckých patron. V průběhu jediné minuty dokázal ze stolu sestřelit bičem 51 brokovnicových nábojnic dlouhých 6,9 cm - rozmístěných 20 cm od sebe.

Ladislav Šín představí na festivalu Pelhřimov - město rekordů největší honácký bič v České republice zvaný příznačně Anakonda, na kterém se dvěma přáteli pracoval 84 hodin. Dlouhý je nevídaných 12,3 m a Gin, jak se rekordmanovi přezdívá, předvede v sobotu 11. června na pelhřimovském náměstí i to, že i s takto obrovským bičem lze práskat!

To už ovšem není tak jednoduché, jak to jednoduše zní. Už s třímetrovým bičem si totiž kdekdo dokáže při snaze o prásknutí ublížit, natož s takovouto obludou.

Spustit audio