Přejezd u Bystřice. Řidiči tam při rychlejší jízdě chytnou spodkem auta o vozovku

12. srpen 2020 20:00

Správa železnic nechala letos opravit přejezd u Rovného na Žďársku. O několik měsíců později se ale dělníci na křížení železnice se silnicí první třídy budou muset vrátit.

Přejezd u Rovného - fanklub záhadného místa! Tak se jmenuje jedna ze skupin na sociální síti. Řidiči si na ní vyměňují zkušenosti se železničním přejezdem na silnici první třídy nedaleko Rovného na Žďársku.

Auta tam mají po letošní modernizaci kvůli velkým nerovnostem problém projet. „Zdola nahoru je to horší, tam je hrb. Je nově udělaný, loni to tam nebylo,“ svěřuje se řidič Míra.

Z Nového Města na Bystřici

Horší je to ve směru z Nového Města na Moravě na Bystřici, za přejezdem se silnice zvedá víc než ve druhém pruhu. „Kamiony tam chytaj spodkem,“ dodává Míra.

Řidiči, kteří situaci znají, přejíždějí přejezd vyloženě krokem.  

Správa železnice stavbu reklamovala

Správa železnic, organizace, která spravuje železniční tratě v České republice, o problému u Bystřice nad Pernštejnem ví. „Problém je v tom, že realizace přejezdu není v souladu s projektem. Podélný spád odvodňovacího žlabu není shodný se spádem koleje a není shodný ani s příčným spádem komunikace,“ řekl Českému rozhlasu Marek Illiaš, mluvčí Správy železnic.

Stavební firma situaci napraví. Práce začnou 23. srpna a skončí o čtyři dny později.

autoři: František Jirků , mik

Související