PORADNA: Letní škola seniorů začíná

8. červen 2018

Táňa Křížová přišla do poradny Českého rozhlasu Vysočina představit blížící se Letní školu seniorů. Zatím můžete tipovat, kolikátý rok už kraj v létě pořádá zajímavé kurzy pro lidi, kteří už dávno odrostli školním lavicím, a přesto je neopustila zvídavost.

Letní škola seniorů je cyklus pěti přednášek, který můžete navštěvovat v deseti obcích na Vysočině. Letos proběhne už pátý ročník. „V jednom dni jedeme do dvou měst. Začínáme v pondělí 25. 6. 2018 v Hrotovicích, odpoledne budeme ve Vladislavy. V úterý v Novém Městě na Moravě, odpoledne ve Svratce. Ve středu ráno jedeme do Vilémova, odpoledne do Havlíčkovy Borové, ve čtvrtek do Nové Cerekve a odpoledne do Vyskytné a v pátek budeme ve Velkém Beranově a Okříškách,“ říká Táňa Křížová.

Seniory čeká turistická přednáška

Míla Bradová je vášnivou turistkou a bude vyprávět o toulkách naším krajem. Podrobně zná turistické trasy na Vysočině a zajímavá místa, která na nich leží. Proto se můžete dozvědět o turistických zajímavostech, které možná máte za domem a ani o nich nevíte.

Masáž pomůže od bolesti

To je další z přenášek, která seniory naučí, jak mohou masírovat sami sebe a procvičovat jednotlivé části těla, aby si ulevili od bolesti. Přednáška bude zaměřená především na pohyb prstů a jemné masáže, díky, kterým si můžete sami pomoci.

Rezervace není nutná

Nemusíte absolvovat všechny přednášky, ale můžete si vybrat téma, které vás zajímá nebo kurz, na který budete mít čas. Zároveň jsou poskytované zdarma. Místo dopředu není nutné rezervovat. Sály k přednáškám mají většinou kapacitu kolem 30 míst nebo i více.

Spustit audio