Polná postaví most přes říčku Šlapanku. Umožní rozvoj části města

4. březen 2019 04:00

Polná bude mít do konce června nový most přes říčku Šlapanku. Auta po něm budou jezdit v obou směrech.

Díky mostu se zlepší přístup do lokality Pod Kalvárií, kde firma Amylon plánuje v místech bývalé škrobárny parcely pro rodinné domy. Městu přidá milion korun i na nový most, jehož stavba bude celkem stát deset milionů. Bytovky se ve městě staví, ale parcely pro rodinné domy scházejí, řekl starosta Jindřich Skočdopole.

Poslední parcely

Posledních 12 parcel pro rodinné domy se v roce 2017 podle starosty rozprodalo obratem. „Město nemá žádný svůj pozemek, který by zainvestovalo,“ uvedl. V místě Amylonu by mohlo výhledově být až 40 parcel. Stavba mostu je podle starosty podmínkou pro to, aby se v tomto území mohlo vůbec něco stavět. Zatím se tam jezdí jen historickou Dolní bránou, která je úzká.

Firma už nevyrábí

Záměr udělat z areálu v Polné, kde už se nevyrábí, území pro obytnou zástavbu potvrdil ředitel havlíčkobrodského Amylonu Vladimír Zeman. První investice by měly začít ve druhé polovině tohoto roku. Staré budovy podle plánu čeká demolice.

Stavba mostu

Stavba přemostění mezi ulicemi Resslova a Nerudova začíná v těchto dnech. Kromě deset metrů dlouhého mostu tam stavbaři vybudují i 130 metrů navazující komunikace.

Bytové domy v pětitisícové Polné staví jiný soukromý investor na pozemcích poblíž silnice na Jihlavu. „Vzniká tam nová čtvrť, kde bude osm bytových domů. Mělo by tam vzniknout 110 bytů,“ uvedl Skočdopole. Podotkl, že pro město velikosti Polné to je mimořádný počet.

První bytový dům byl otevřený vloni v prosinci, stavba dalších dvou finišuje. Další developer se zajímá o lokalitu Nad Háječkem, kde je místo pro tři bytové domy. 

zdroj: ČTK
Spustit audio