Po půl roce opět spolu. Skautky z Polné vyrazily s nadšením na schůzku

15. květen 2021 06:00

Od pondělí se mohou opět scházet mimo jiné také skauti. Po půl roce se potkaly také světlušky z Polné.

S dalším rozvolněním vládních opatření se mohou scházet také skauti. V Polné se hned po příchodu na schůzku všichni otestovali.

My jsme malá…

„My jsme malá čuňátka, máme rádi lízátka, rádi si hrajeme a venku lítáme.“ Malé skautky z polenského oddílu světlušek právě začínají pokřikem svou první schůzku po téměř půl roce. To dokládá i poslední zápis v jejich putovní kronice. „Poslední kronika byla napsána 17.12 2020,“ převrací stránky skautka Anička, která si vzala čtení z kroniky, kde se vedou záznamy o schůzkách, dobrovolně na starost.

„Dnes jsme vyráběly na trhy ozdoby, bylo jich hrozně moc, ale nakonec jsme to zvládli.“ Čtení z kroniky je ale pouze jednou z mnoha nezbytností, které je třeba na úvod setkání udělat. Nově k nim přibyla třeba kontrola negativních testů na covid, popisuje družinová vedoucí Magdalena Kratochvílová. „Buďto přinesou prohlášení, nebo přinesou test a nebo si test udělají tady.“

Skautky, Polná

Po krátkém úvodu následuje konečně to, na co se světlušky těšily nejvíc, a to je hraní her. „Já se těšila. Těšila jsem se, že si budeme moct zahrát nějaké společenské hry, protože už mě ta karanténa nudila,“ potvrzuje upovídaná Anička. A protože venku přestalo pršet, přesouvá se družina na čerstvý vzduch.

autoři: Patrik Salát , mik
Spustit audio

Související