Po dvou letech se na tribuny Vysočina Arény vrátí fanoušci, začíná Světový pohár v biatlonu

2. březen 2023 08:10

V Novém Městě na Moravě začínají závody Světového poháru v biatlonu. Kromě samotných organizátorů se na významnou sportovní událost chystají také fanoušci. Po dvou letech s omezeními proti koronaviru se letos vrátí i na tribuny.

Ladislav Pokorný z Bystřice nad Pernštejnem by se rád podíval na závody Světového poháru, ale nemá vstupenku, tak se do Vysočina Arény přišel podívat alespoň den předem. „Kdybych ho měl, tak bych samozřejmě přišel v sobotu nebo v neděli,“ vysvětluje, zatímco sedí na jednom ze sedadel na tribuně stadionu a sleduje, jak se celý areál připravuje.

Fanshop Petra Dvořáka je v Novém Městě na Moravě jediným místem, které na konání Světového poháru v biatlonu upozorňuje

Přímo na stadionu i s patřičným vybavením bude fandit i Petr Dvořák. Ve městě provozuje biatlonový fanshop. „Skalní fanoušci jsou tu už od pondělí,“ říká. Připravený je na fanoušky ze skoro všech zemí. „Všechny evropské státy, všechny kromě jedné vlajky, kterou prostě neprodáváme,“ ukazuje do obchodu.

Fanshop je jediným místem ve městě, které na první pohled připomíná, že se konají závody Světového poháru v biatlonu.

Předseda organizačního výboru Jiří Hamza si uvědomuje, že přímo ve městě není znát, že se ve Vysočina Aréně významná sportovní akce koná. „Letos jsme si řekli, že pojedeme v tomto slova smyslu nějakou úspornější variantu. Stejně lístky na víkend jsou pryč,“ přiznává. Na Mistrovství světa, které se v Novém Městě na Moravě pojede za rok, podle něj bude město nazdobené mnohem víc.

Spustit audio

Související