Předávání medailí bez potřásání rukou a líbání. I takový bude biatlon v Novém Městě

4. březen 2020

Bez diváků, tratě za vysokými ploty a ještě ve zvláštním režimu s minimalizací osobního kontaktu. Takový bude světový pohár v biatlonu v Novém Městě na Moravě.

Nové Město na Moravě patří světovému poháru v biatlonu. Vláda ale rozhodla, že bude ve strachu před šířením nového viru bez diváků. Pro pořadatele to znamená zásadní otázku a to nejen ekonomickou.

Bez líbání

Diváci v televizi i fanoušci ve Vysočina Areně byli zvyklí na určitý kolorit předávání medailí. I to se tentokrát změní. „Mezinárodní biatlonová unie nám předala pokyny, jak v tomto případě postupovat. Například při předávání medailí nebude obvyklé potřásání rukou ani líbání,“ řekl v Dobrém dopoledni výkonný ředitel Vysočina Areny Jan Skřička.

V mixzóně, kde se pohybují novináři, jsou nastavená také nová pravidla. „Vzdálenost mezi novináři a sportovci musí být jeden a půl metru. Nebudeme pořádat tiskové konference, aby nedošlo k bližšímu kontaktu mezi sportovci a zástupci médií.“

Velkoplošné obrazovky

Po celé Areně v Novém Městě jsou velkoplošné obrazovky pro diváky. Ti tam ale nebudou. „Dohodli jsme se, že tam budeme sportovcům promítat vzkazy fanoušků ze sociálních sítí. Aspoň tak je chceme vzájemně propojit.“

Celý rozhovor si poslechněte v přiloženém audiu.

Spustit audio

Související