Po dálnici D1 se ženou desetitisíce motorek

14. srpen 2011

V Brně skončila Velká cena silničních motocyklů. Přes 200 tisíc fanoušků míří domů. Velké množství jich pojede po dálnici D1 a ve směru na Prahu proto policisté varují před hustým provozem.

"Nejvíc motorek vždy očekáváme v neděli mezi 17. a 19. hodinou, opozdilci ale pojedou domů až v pondělí ráno," řekl Regionu David Jirák z dálničního oddělení ve Velkém Beranově s tím, že podle jeho zkušeností provoz na dálnici stoupne až o 40 procent. Policisté proto posílili výkon služby a nasadili na dálnici D1 jak dva rychlé Passaty, tak třináctistovku Honda. "Nebudeme se ale prioritně zaměřovat na dodržování rychlosti, jde nám hlavně o plynulost provozu," dodala mluvčí krajské policie Dana Čírtková. Je ale jisté, že policisté s radarem rychlou jízdu nikomu neodpustí.

Závod třídy MotoGP v Brně vyhrál vedoucí jezdec seriálu Australan Casey Stoner. Čech Karel Abraham závod po pádu a následné poruše nedokončil. Jakub Kornfeil na aprilii obsadil sedmé místo ve třídě do 125 ccm. Na Velké ceně tak v seriálu mistrovství světa vyrovnal své letošní maximum.

autor: Daniel Burda
Spustit audio