Pelhřimovská nemocnice umožní návštěvu dva dny v týdnu. Jihlavská jen po dohodě s lékařem

26. květen 2020 14:10

S uvolněním karanténních opatření se pro návštěvy otevřely jednak domovy pro seniory, ale také nemocnice. Podmínky jsou v pěti zařízeních na Vysočině různé.

V Novém Městě na Moravě, Třebíči a Pelhřimově je možné pacienty navštívit ve středu a v neděli v pevně stanovených hodinách.

Havlíčkobrodská nemocnice a jihlavská umožní návštěvu jen po dohodě s ošetřujícím lékařem.

Individuální povolení

„Pořád platí, že kdo do nemocnice nemusí, tak by tam chodit neměl. A návštěvy budeme přednostně povolovat u pacientů, kteří jsou hospitalizováni na více než pět dnů,“ řekla Petra Vavřinová, vedoucí sestra epidemiologického úseku jihlavské nemocnice.

Nemocnice pustí k lůžku jednu osobu, v krajním případě i doprovod. „Stále platí, že pacienti ve vážném či kritickém stavu je možné po dohodě s vedením oddělení navštívit.“

Každý příchozí musí mít roušku, na intenzívní jednotce infekčního oddělení ještě plášť, rukavice a ochrannou čepici.

Dotazník, kontrola

Každý návštěvník musí vyplnit dotazník, který najde na webových stránkách nemocnice. „Při negativním výsledku testu je návštěvě umožněn vstup do nemocnice na dobu maximálně 30 minut.“

Po návštěvách provede personál nemocnice dezinfekci povrchů, madel u dveří, umyvadel a tak, kde to půjde, pokoje vyvětrá.

autoři: Lýdie Jakubičková , mik
Spustit audio

Související