Olympic si zahrál i v divadle

11. listopad 2012
Odpolední evergreeny

Divadlo Semafor – neboli 7 malých forem, zapojovalo vždycky do svých představení hudbu. Na jeho prknech se objevila řada zpěváků a zpěvaček – Waldemar Matuška, Eva Pilarová, Yvonne Přenosilová, Miluška Voborníková nebo Pavel Bobek.

A protože v 60. letech začal být populární rokenrol, kterému se u nás říkalo bigbít, na repertoáru Semaforu se právě 11.11. 1963 objevila divadelní hra pojmenovaná Ondráš a bigbít. V ní se na jeviště postavila i skupina Olympic.

V den s krásným datem 11.11. se v roce 1978 vdávala zpěvačka Petra Janů a byla šťastně vdaná za Michala Zelenku až do loňského roku. Zavzpomínali jsme i na úspěch Chrise Rey, který se dostal v roce 89 na první místo žebříčku prodeje alb s deskou Road to Hell. A na svatého Martina nesměla chybět ani písnička od oslavence Martina Maxy.

autor: dak
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.