O biatlonovém mistrovství se Novému Městu na Moravě nevyhýbejte, je tam pro vás připravená celá řada aktivit

28. leden 2024

Jarní prázdniny na Vysočině budou letos v termínu od 12. do 18. února. Je to proto, že už sedmého února v Novém Městě na Moravě startuje mistrovství světa v biatlonu, které se na Vysočinu vrací po 11 letech. 

„Nové Město nabízí nové aktivity nebo rozšiřuje svou nabídku aktivit a závody začínají většinou až kolem páté hodiny, takže dopoledne, odpoledne není proč se vyhýbat Novému Městu,“ myslí si ředitel destinační společnosti Koruna Vysočiny David Štěpánek.

Aby si jarní prázdniny na Vysočině užili nejen fanoušci biatlonu, ale region žil i dalšími aktivitami, připravila Koruna Vysočiny celou řadu aktivit.

„Když začneme kousek od Vysočina arény, tak SKI Harusák pojede celou dobu od osmi ráno do osmi do večera. Jediné omezení tam bude, že bude příjezd od Jiříkovic. Ale to bude všechno značeno,“ říká David Štěpánek.

Řadu zajímavých míst je ale možné navštívit i v samotném Novém Městě na Moravě. „Tam bych vás určitě pozval do Hornického muzea, kde si pro vás připravili novou výstavou Pernštejnské ženy a Evropa. Je to výstava, která je i interaktivní, protože i děti si tam přijdou na své,“ pokračuje David Štěpánek. Na výstavě si návštěvníci vyzkouší třeba zapeklitost oblékání tehdejší módy nebo náročnost psaní dobovým písmem. A taky si můžou vyzkoušet výrobu parfémů.

Co dalšího podniknout o jarních prázdninách na Vysočině? Poslechněte si celý rozhovor.

autoři: Hela Dvořáková , hoch
Spustit audio