O pořadu Dechovky pro Vysočinu

Chcete poslat oblíbenou písničku svým blízkým, přátelům a známým? Pořad Dechovky z Vysočiny je vyhrazen hudebnímu žánru dechovka (případně folklor).

Citlivě přednesená gratulace k narozeninám, svátku či svatebnímu výročí doplněná oblíbenou písničkou z žánru dechovky či lidové hudby je pro mnoho posluchačů tím nejlepším dárkem. Pro ostatní je pak pořad balzámem na duši i společenskou kronikou.

Rozhlasové gratulace a přání jsou zdarma, objednávat je lze na hlavní stránce webu prostřednictvím elektronického formuláře, poštou a nebo přímo v budově Českého rozhlasu Vysočina (Masarykovo nám. 42, 586 01 Jihlava)-

Čas vysílání: pondělí–neděle 17:04 - 18:00

Pravidla pořadu

Pořad Dechovky pro Vysočinu je vyhrazen pouze hudebnímu žánru dechovka (případně folklor). Pro ostatní hudební žánry (pop, country, folk) je v našem vysílání určený pořad Písničky pro Vysočinu (Po–Ne 12:05–13:00).

Uzávěrka pro přijímání textových přání pro víkendové vydání pořadu Dechovky pro Vysočinu je 14. dní před termínem vysílání.

Rozhlasové gratulace jsou zdarma, objednávat je lze na webu prostřednictvím elektronického formuláře, poštou na adrese Český rozhlas Vysočina, Masarykovo náměstí 42, Jihlava PSČ 586 01. Můžete také posílat SMS zprávu na číslo 90 011 04 ve tvaru PISEN mezera a TEXT PRANI. Službu technicky zajišťuje ATS Praha. Cena jedné SMS je 4 Kč. Přednost ve vysílání ale mají telefonická přání. Kontaktní telefon do vysílání je 221 554 999. Písemná přání je nutné doručit se čtrnáctidenním předstihem. Rozhodující je termín doručení. V jednom pořadu můžeme uveřejnit maximálně 20 přání.

Výběr hudby do pořadu Dechovky pro Vysočinu je plně v kompetenci autorů pořadu.

Pokud budete objednávat gratulaci, nezapomeňte uvést tyto údaje:
Celé jméno a příjmení jubilanta
Bydliště jubilanta (stačí obec)
Datum odvysílání gratulace
Předmět gratulace (narozeniny, svátek, svatební výročí)
Text blahopřání (co a kdo přeje - gratulanti)

Podmínky pořadu Dechovky pro Vysočinu
- odvysílání je zdarma
- jednomu oslavenci hrajeme maximálně jednu písničku
- vyhrazujeme si právo upravit a zkrátit text gratulace
- vyhrazujeme si právo na konečný výběr hudby
- změna formulace textu či zařazení jiné než požadované písničky není důvodem k reklamaci ani k opakování gratulace, protože z kapacitních důvodů nelze vyhovět všem a je třeba zachovat pestrost ve výběru hudby

Záznam pořadů z posledního měsíce se objeví v elektronickém archivu na webu mujrozhlas.cz. Legislativa nám neumožňuje poskytovat pořady ke stažení, na webu je možné pouze poslouchat.

Kdy se pořad vysílá

Čas vysílání
denně 17:05Vysočina

Poslední záznamy

Pořad připravují

Další pořady

  • Na cestě

    Je dávnou specialitou naší malé země, že o víkendech vyrážejí z měst trampové s nabalenými usárnami, teletinami, krosnami či prostě baťohy a směřují do přírody.

  • Folklorní notování

    Tradice, písničky, zvyky a řemesla našich předků, jak se dodnes dochovaly v našich regionech.

  • Výlety

    Průvodce po nejzajímavějších místech Čech, Moravy a Slezska.

  • Folková pohlazení

    Hudební pořad o "hodné" muzice, který připravuje známý pardubický folkař a lídr skupiny Marien Víťa Troníček.