Některé kempy na Vysočině hlásí plno, a to sezona ještě nezačala

8. červen 2021 08:00

S letním počasím se začínají plnit kempy na Vysočině. Hlavní sezona sice ještě nezačala, někde přesto mají plno. Příkladem je kemp Velkopařezitý u Řásné na Jihlavsku.

U chatky v kempu Velkopařezitý u Řásné parkuje Miloslav Volmut svůj historický motocykl tradičně v tomto čase už 34. rok v řadě. Místo si oblíbil se svými přáteli s podobným koníčkem. 

„Organizovaně to tady máme na podzim jako zimní sraz a potom v květnu jako letní sraz, a ještě většina z nás tady třeba jezdí v létě na dovolenou. Ještě jsme tu mívali sraz, když jsme jezdili do ciziny, Rakousko, Slovensko a zase jsme se sem vraceli,“ vypráví.

Uprostřed republiky

Řásnou si pan Volmut vybral i proto, že leží téměř uprostřed republiky a všichni to tam mají podobně daleko. Zároveň už vyzkoušel i všechny místní typy ubytování, včetně společenské místnosti.

„Třeba v létě máme většinou stany, teď jak jsme tady na týden, tak máme chatku, ale jinak třeba na tu zimu, to jsme v té společné a na ty srazy bereme tu společnou pro partu, je to jednodušší než zařizovat nějaký chatky, stany.“

Dřevěné chatky

A právě o dřevěné chatky, u nichž se na sluníčku vyhřívají motorkáři, je podle majitele kempu Eduarda Jakwertha největší zájem.  Rezervované jsou už teď prakticky na celé léto. „Ty dva měsíce máme úplně plný, tam teoreticky místo není, až na konci srpna možná trošičku, třeba na tři noci a teď v červnu hlavně víkendy.“

Naději na ubytování nedaleko Velkého pařezitého rybníka ještě ale turisté ztrácet nemusí. Chatky a penzion jsou sice plné, ale stále mohou využít místa pro stany nebo přijet s karavanem. „Už se hlásí, že chtějí přes léto přijet s karavanem, to necháváme spíš, jak kdo přijede. Máme místa dost, tak myslím, že jak stany, tak karavany, se tady uchytí.“

Testování na koronavirus pak nechává Eduard Jakwerth především na zodpovědnosti přijíždějících. V chatkách se pak podle něj ubytovávají lidé jednotlivě nebo po rodinách, takže netráví tolik času ve společných prostorách.

autoři: Tereza Pešoutová , mik
Spustit audio

Související