Nekřičím, ale uklidňuji, říká o své roli trenér úspěšných jihlavských atletů

3. duben 2024

Nejlepší výsledek jihlavských atletů za posledních pět let zaznamenal oddíl Atletika Jihlava. Vzhledem k věku medailistů se dá očekávat, že i v následujících letech budou mít podobné úspěchy. 

Sportovní oddíl Atletika Jihlava dosahuje v posledních měsících skvělých úspěchů. V rámci hodnocení podle medailové bilance se právě tento oddíl umístil v kategorii juniorů a dorostu na 11. místě z celkem 128 oddílů.

„Mně se asi určitě nejvíc povedlo Mistrovství České republiky v hale v Ostravě na 60 metrů, kde jsem běžela čas 8:29, což je třetí historicky nejlepší čas v republice. Ale taky se mi povedla dálka, kde jsem skončila třetí,“ říká atletka Klára Vavřinová.

V letošní halové sezoně se ale daří i dalším členům klubu. Zlatou medaili za běh na 400 metrů získal Mikuláš Dreisig. Stříbrná v běhu na 200 metrů byla Nikola Musilová. Za zmínku stojí také výkon Eduarda Kubelíka, který 200m uběhl za 20.66 vteřiny a to je český rekord v kategorii do 22 let.

Svůj podíl na úspěchu mladých jihlavských atletů má trenér David Kristinus. „Není to pro mě jednoduché, protože nejsem úplně extrovertní typ, takže nekřičím. Jsem spíš kliďas, takže se snažím atlety uklidnit, povzbudit,“ říká.

Je možné atletiku na takové úrovni skloubit s jiným sportem? A je to vůbec vhodné? Poslechněte si celý rozhovor.

Spustit audio