Nehoda několika aut na Havlíčkobrodsku si vyžádala dvě oběti, dalších pět lidí je zraněno

26. srpen 2019

Dva lidé zemřeli a pět bylo zraněno při dnešní nehodě několika vozidel na hlavním tahu číslo 38 u Radostína na Havlíčkobrodsku.

Dva těžce poranění lidé byli přepraveni do nemocnic vrtulníky. Další člověk utrpěl středně těžké zranění a dva lidé byli zraněni lehce, řekla ČTK ředitelka krajských záchranářů Vladislava Filová. Neštěstí se stalo v 07:40 ráno.

Při nehodě dvou osobních aut, sanitního vozu a nákladního automobilu zasahovaly všechny složky integrovaného záchranného systému, včetně záchranářského vrtulníku. V sanitním vozidle se kromě řidiče, který utrpěl těžké zranění, přepravovaly čtyři osoby. Jeden přepravovaný člověk zemřel, dva další lidé ze sanitky se těžce zranili a jedna osoba se zranila lehce. Další obětí je řidič jednoho z osobních aut, který zahynul na místě.

Tragická dopravní nehoda u Radostína

Ve druhém osobním vozidle cestovalo celkem pět osob, včetně dvou dětí. Dva cestující se zranili lehce, zbývající vyvázli z nehody bez zranění. V nákladním vozidle byl pouze řidič, který zranění neutrpěl.

Kriminalisté si věc na místě převzali. Další okolnosti tragické dopravní nehody, stejně jako míra zavinění, jsou předmětem dalšího šetření. S největší pravděpodobností je na vině nehody nesprávné předjíždění.

Místo neštěstí u Radostína bylo ještě po poledni neprůjezdné. "Policisté odklánějí provoz po komunikacích v okolí," uvedla policejní mluvčí Dana Čírtková. Průjezd omezenou rychlostí byl možný až před půl druhou odpoledne.

Dnes si nehody v Česku vyžádaly již šest mrtvých, čtyři při havárii na Hodonínsku a dva při této havárii na Havlíčkobrodsku. Dnešek se tak již vyrovnal zatím nejtragičtějšímu dni letošního roku, kterým byl podle statistik policie 5. červen také se šesti oběťmi nehod.

autoři: Aneta Chytková , František Jirků , Martin Váňa | zdroje: ČTK , Policie ČR
Spustit audio