Na Vysočině budou o víkendu ideální lyžařské podmínky

19. leden 2024 16:00

Skiareály na Vysočině avizují na víkend ideální podmínky pro lyžování. Na sjezdovku je možné vyrazit už na víc než 10 svahů a upravené jsou také i některé běžkařské tratě.

Aktuálně má otevřeno hned 13 areálů. Například na Žďársku jsou dlouhodobě v provozu Harusův kopec u Nového Města na Moravě a Fajtův kopec u Velkého Meziříčí. Otevřený je i svah v Novém Jimramově a vlek ve Svratce.

O víkendu lyžaři také můžou zavítat do Vysoké u Havlíčkova Brodu a v podobném režimu se bude jezdit i na sjezdovce Kadlečák u Světlé nad Sázavou. Na Pelhřimovsku je otevřený areál Křemešník a o víkendu možná spustí provoz i sjezdovka Křešín na hranicích Vysočiny a středních Čech.

Kam na lyže v okolí Jihlavy

I v okolí Jihlavy se nabídka vleků v provozu rozšiřuje. Otevřeno je v Lukách nad Jihlavou a tradičně i na Čeřínku a Šacberku. Novinkou je Brtnice, kde je od nově v provozu tamní vlek, který byl posledních pět let mimo provozu. Lyžaři si zde můžou zalyžovat na 30 centimetrech technického sněhu každý den od devíti ráno do sedmi do večera.

Běžkařské tratě

Přírodního sněhu je v regionu aktuálně nedoastatek.  Snad jen na Novoměstsku v nejvyšších polohách v okolí Nového Města na Moravě. Podle webových stránek správce tamních tratí je na Fryšavském ledovci asi 7 centimetrů přimrzlého sněhu a sjízdný je také příměstský okruh. 

Ve vyhrazených hodinách můžou běžkaři využít Vysočina arénu, ale jen do konce týdne. Od pondělí už bude zavřená kvůli přípraám biatlonového mistrovství světa.  Další upravený okruh je v jihlavské lokalitě Český mlýn. Umělý sníh zde tvoří 850 metrů dlouhou trať, upravenou pro bruslení i klasiku.

Spustit audio