Na pořádek v Rudíkově bude dohlížet bezpečnostní agentura

4. říjen 2024 06:00

Vysypané kontejnery, poničené osvětlení nebo navrtaná nádrž auta, ze které vytekla nafta. Rudíkov na Třebíčsku se v posledních dnech potýká se zvýšenou aktivitou vandalů.

„Trvá to tak týden,“ má o stoupajícím počtu vandalských činů přehled Pavel Trnka. Jako zaměstnanec obce musí poničené věci opravit. „Minulý týden jsme v kontejnerovém stání uklízeli nepořádek a je to tam znovu,“ říká.

Obec si na kontrolu pořádku najala bezpečnostní agenturu. Ta bude částečně suplovat práci obecní policie, kterou Rudíkov nemá. „Svoji městskou policii nemáme, policie České republiky jede až na případný zásah,“ vysvětluje nezávislý starosta Zdeněk Souček. „Hlavně by to mělo přinést preventivní činnost, aby si případní pachatelé mezi sebou řekli, že tady nějaká hlídková činnost probíhá,“ pokračuje.

Hlídkové auto agentury bude křižovat obec několikrát denně. „Soustředíme se hlavně na prevenci, aby se o nás vědělo,“ upřesňuje šéf bezpečnostní agentury Miroslav Brzák.

Jak dlouho bude bezpečnostní agentura v Rudíkově působit a které další obce na Vysočině jejích služeb taky využívají? Poslechněte si v reportáži.

Spustit audio

Nejnovější zprávy