Michal David radí nenapovídat

9. červen 2013
Odpolední evergreeny

Dnes jsme se v odpoledních evergreenech dozvěděli nejen od dětí z mateřské školky, že napovídat se nevyplatí. I když děti do školy ještě nechodí, už dobře vědí, že nápověda může být špatně, a pak z toho kouká i špatná známka. Možná i hned několik pětek za sebou.

Dalším, kdo o napovídání ví své, je Michal David. Je autorem písničky, kde dokonce své milé výslovně radí, ať mu nenapovídá. Ve škole to ještě ocenil, ale v životě už by si rád poradil sám.

Michal David byl také předmětem nedělní odpolední soutěže. Ptali jsme se, jaké je jeho vlastní jméno. Věděli jste, že patří ke známé cirkusové rodině Kludských. Jeho maminka se za svobodna jmenovala Edita Kludská, provdaná pak Štanclová. Správnou opovědí na soutěžní otázku tedy bylo jméno Vladimír Štancl.

Připomněli jsme si skupinu Smokie, jejíž zpěvák a basista Terry Uttley se narodill právě 9. června, a která má na kontě mnoho známých hitů. Jeden z nich nám česky zazpíval Radek Tomášek – Zpíval jen rokentrol, nic víc.

Velkým hitem také byl písnička o lásce, která změní všechno. Love Changes Everything má na svědomí dvojice Britů jménem Climie Fisher. Vrátili jsme s ní do roku 1987.

autor: dak
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.