Metry pro jednoho zákazníka počítají i v plaveckých bazénech. Všechny ve čtvrtek neotevřou

30. listopad 2020 15:15

Na Vysočině zřejmě zůstanou ve čtvrtek některé kryté bazény zavřené. Oslovení správci sportovišť mají za to, že teď by mohlo být vevnitř najednou jen deset návštěvníků.

Služby města Jihlavy obnoví provoz bazénu Rošického, akvapark Vodní ráj zatím otevírat nebudou. Jiní provozovatelé bazénů předpokládají, že by pro ně mohlo platit omezení 15 metrů čtverečních na osobu, jako u obchodů, čekají na upřesnění podmínek.

Deset návštěvníků

Kvůli vládním protiepidemickým opatřením jsou tato sportoviště zavřená od 10. října. Jihlavský podnik služeb vodu z velkých bazénů nevypouštěl. Podle mluvčího Martina Málka ale nově nastavené podmínky nezohledňují velikost bazénů. „Bez ohledu na nějaké metry čtvereční my tam můžeme pustit pouze deset lidí,“ uvedl.

Relaxační akvapark má přitom kapacitu 250 lidí. Podle mluvčího by tam za těchto podmínek bylo skoro víc personálu než návštěvníků. U krytého bazénu Rošického využívaného pro kondiční plavání připravuje podnik rezervační systém.

Žďár nad Sázavou

S přípravami na obnovení provozu relaxačního centra s vodními atrakcemi zatím vyčkává i Žďár nad Sázavou. Pokud bude počet návštěvníků skutečně omezený na deset, otevírat nebude.

Ředitel městské organice Sportis Vladimír Kovařík uvedl, že jiná by byla situace v případě, kdyby pro bazény platilo omezení 15 metrů čtverečních na návštěvníka, stejně jako v obchodech. V relaxačním centru by pak mohlo být najednou skoro 130 lidí. „To už by bylo zajímavé, to už bychom pustili,“ řekl ředitel s tím, že čeká na upřesnění podmínek.

Voda ve žďárském bazénu je měsíc vypuštěná. „Šetříme, kde se dá. My jsme schopní to za čtyři dny napustit a nahřát vodu,“ řekl.

Žďárská městská organizace dnes začala připravovat led na zimním stadionu. Kovařík předpokládá, že fungovat začne i fotbalový stadion a tenisová hala.

V Bystřici nad Pernštejnem bude od čtvrtka krytý bazén otevřený. Podle pracovníka z tohoto střediska tam už rezervační systém funguje, omezení návštěvníků na deset by pro tento menší bazén podle něj nebyl tak velký problém.

zdroj: ČTK
Spustit audio

Související