Kuřecí prsa v rajčatové omáčce s mozzarellou zůstávají krásně šťavnatá. Kdo by je rád neochutnal?
Máte rádi kuřecí maso? Někdo dává přednost grilovanému kuřeti, jiný má rád kuřecí kousky v nějaké směsi. My pro vás ale máme jiný tip! Zkuste s námi kuřecí prsa v rajčatové omáčce s mozzarellou. Nebudete litovat.
Kuřecí prsa jsou tím nejdietnějším kouskem z celého kuřete. Jejich příprava je jednoduchá, mají však sklony k vysušení. Pokud si je ale uděláte v rajčatové omáčce s mozzarelou zůstanou krásně šťavnatá.
Suroviny:
400 g kuřecích prsou, 2 lžíce čerstvé pažitky, 150 g nízkotučné mozzarelly, 2 lžičky řepkového oleje ,1 cibule, česnek, rajčatový protlak , 260 g krájených rajčat (z plechovky), 1 lžička sušené bazalky, 1 lžička soli, 1 lžička pepře
Postup:
Kuřecí prsa osolte, a opepřete.
V pánvi rozehřejte olivový olej a prsa opečte zprudka z obou stran. Z jedné strany cca 3 minuty a z druhé 4 minuty.
Pak prsa vyndejte z pánve a odložte na později.
Pánev nechte na plotýnce a na zbylém výpeku opečte najemno nakrájenou cibulku společně s česnekem.
Po chvílce přidejte rajčatový protlak, zamíchejte, přidejte pokrájená rajčata, bazalku a pažitku.
Vařte a pokud se budou rajčata přichytávat, podlijte je troškou vody.
Do pánve vraťte prsa, každé prso polijte lžíci rajčatové omáčky z pánve a posypte nastrouhanou mozzarellou, nebo mozzarellou nakrájenou na plátky.
Pánev přiklopte pokličkou a ohřívejte, dokud se mozzarella nerozpustí.
S trochou nadsázky by se dalo říct, že kuře je takový novodobý králík. Poté, co se snížil počet drobných chovatelů králíků, získalo kuře v českých domácnostech podobnou pozici díky snadné úpravě, cenové dostupnosti a lahodné chuti. Kdo by neměl rád jemné, křehké a lehce stravitelné kuřecí maso?
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor


Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.