Když poznáte svoje tělo, cvičení i hubnutí vám půjde lépe

10. leden 2023

Možná i vy si vzpomenete na okamžik, kdy jste si před koncem roku řekli, že v tom příštím to už dokážete - konečně začnete cvičit, běhat a opravdu zhubnete. Kdo by to neznal. Ale jak jsme na tom týden poté? Nejen o novoročních předsevzetích si v úterním Dobrém dopoledni Hela Dvořáková povídala s profesionální kulturistkou Věrou Mikulcovou a lektorkou rehabilitačního cvičení SM systém, instruktorkou kruhového tréninku, fitness trenérkou a výživovou poradkyní Janou Paulátovou.

„Aby cvičení bylo efektivní, měli bychom poznat své tělo. Podle změřených parametrů je možné nastavit stravovací plán i cvičení,“ upozornila na často opomíjený krok fitness trenérka Jana Paulátová. Měření na speciálním přístroji umí vyhodnotit i to, jak funguje náš metabolismus. Zpomalený může být i proto, že jsme v minulosti hladověli a nárazově se přejídali.

„Lidé při cvičení podceňují správnou životosprávu. Po cvičení je tělo unavené a potřebuju výživu a regeneraci,“ dodala kulturistka Věra Mikulcová.

Vzdávat se svého snu o hezčí postavě nemusíte ani ve vyšším věku. Neexistuje věková hranice, kdy by se člověk měl pohybu vzdát. Vše je ale potřeba přizpůsobit dosavadním zkušenostem. „Cvičení a správné stravování není jenom i vizuální stránce, ale je potřeba si uvědomit, co od těla budu chtít v dalších letech a ke zdraví mu pomoct,“ připomínám Jana Paulátová

Dávají si majitelky fitness centra předsevzetí?

Vydrží lidé, kteří začnou v lednu, u cvičení a zdravého životního stylu?

Jak dobře je potřeba znát svoje tělo, než se cvičení a hubnutí pustíte?

Odpovědi si poslechněte v přiloženém rozhovoru.

Spustit audio

Související