Každý, kdo pracuje s dětmi, tak to dělá s láskou. A vaření k tomu patří
Nejlepší školní kuchyní v České republice je Centrální školní jídelna Třebíč. Uspěla totiž v národním kole soutěže.
Ředitelku Drahomíru Trnčíkovou pozvala Hela Dvořáková do Dobrého dopoledne.
„Je to trochu prestiž a snad i trochu chuť soutěžit. Soutěž je dvoukolová. První je korespondenční, kde si nanormujete jídlo, pošlou se fotky. Podmínkou je, že to jídlo se musí objevovat v jídelním lístku,“ přibližuje Drahomíra Trnčíková.
Třebíčští postoupili do finálového kola, kde zvítězili. „Je to určitá prestiž, zároveň je to zavazující. Děti nijak nereagovaly, dospělí strávníci ale chtěli vidět pohár. Tak jsme ho na jeden den vystavili,“ dodává s úsměvem.
Vaření s láskou
Může být vaření, příprava pokrmů a vymýšlení nových věcí po těch letech ještě, jak se říká, s láskou? Tak zněla další otázka moderátorky Hely Dvořákové. „Každý, kdo pracuje s dětmi, tak to musí dělat s láskou a vaření k tomu patří. Snažíme se vyhledávat nové recepty, abychom to náročné dětské strávníky zaujali.“
Celý rozhovor si poslechněte v přiloženém audiu.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.