Každý, kdo pracuje s dětmi, tak to dělá s láskou. A vaření k tomu patří

20. listopad 2018

Největší audioportál na českém internetu

Drahomíra Trnčíková | Foto: Hela Dvořáková, Český rozhlas

Nejlepší školní kuchyní v České republice je Centrální školní jídelna Třebíč. Uspěla totiž v národním kole soutěže.

Ředitelku Drahomíru Trnčíkovou pozvala Hela Dvořáková do Dobrého dopoledne.

 „Je to trochu prestiž a snad i trochu chuť soutěžit. Soutěž je dvoukolová. První je korespondenční, kde si nanormujete jídlo, pošlou se fotky. Podmínkou je, že to jídlo se musí objevovat v jídelním lístku,“ přibližuje Drahomíra Trnčíková.

Třebíčští postoupili do finálového kola, kde zvítězili. „Je to určitá prestiž, zároveň je to zavazující. Děti nijak nereagovaly, dospělí strávníci ale chtěli vidět pohár. Tak jsme ho na jeden den vystavili,“ dodává s úsměvem.

Vaření s láskou

Může být vaření, příprava pokrmů a vymýšlení nových věcí po těch letech ještě, jak se říká, s láskou? Tak zněla další otázka moderátorky Hely Dvořákové. „Každý, kdo pracuje s dětmi, tak to musí dělat s láskou a vaření k tomu patří. Snažíme se vyhledávat nové recepty, abychom to náročné dětské strávníky zaujali.“

Celý rozhovor si poslechněte v přiloženém audiu.

Nejposlouchanější

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.