Jihlavští Gladiátoři si letos finále první ligy amerického fotbalu nezahrají

1. červenec 2024 11:30

Rozdíl jednoho jediného bodu nakonec rozhodl semifinále první ligy amerického fotbalu mezi Jihlavou a Znojmem. Obhájce titulu, Jihlavští Gladiátoři, prohrál v napínavém semifinále na domácím stadionu se Znojmem 21:22.

Jihlavský tým mohl v posledních vteřinách zápasu vyrovnat, nakonec se ale z těsné výhry radoval soupeř. „Já jsem přesně cítil ten tlak, co cítili asi hráči. Je to fotbal, tohle se stává. Jednou vyhrajete, jednou prohrajete,“ komentoval Matěj Večes nepovedený závěrečný kop Petra Kodýma, kterým mohli jihlavští hráči v posledních vteřinách čtvrté čtvrtiny vyrovnat na 22:22.

Trenér Znojma Martin Kocián po utkání vykřičeným hlasem označil právě ubráněný kop za rozhodující moment zápasu: „Bylo to teďka na konci, že jsme zablokovali ten jeden bod.“

Nicméně znojemský kouč i jeho svěřenci mohli po utkání vítězně zvednout ruce nad hlavy. „Celou sezonu jsme se učili z vlastních chyb a jak být víc odolní, když se věci nedaří a nejdou naším směrem a dneska se nám to zúročilo,“ dodal Kocián.

Domácí jihlavští Gladiátoři tak nezopakovali loňský postup do finále a je jisté, že mistrovský titul neobhájí. Znojmo se ve finále první ligy amerického fotbalu utká s Nitrou, která porazila v druhém semifinále Ostravu 21:19.

autor: Jan Kodet
Spustit audio