Jihlava se pustila do amfiteátru Heulos. V hledišti budou nové schody

15. červen 2020 06:10

Dělníci v jihlavském amfiteátru Heulos začali s demolicí hlediště. Kamenné schody byly podle vedení města nebezpečné. Pracují i o víkendu, aby bylo vše co nejdřív hotové.

„Na dnešek máme třeba objednané dva bagry. Potřebujeme to tady celé rozkopat. Už jsme tady demolovali ručně, ale to bylo náročné, museli jsme povolat větší techniku,“ popsala Nikola Činková, majitelka stavební firmy. Spolu s dalšími deseti pracovníky demolují hlediště amfiteátru.

„Potřebujeme to všechno prvně zbourat, odvozit pryč a pak začneme zase základovou desku se železem a vystavovat ty schody. Termín je do konce srpna, příští týden už začínáme stavět.“

Místo pro odpočinek

Výstavba nových schodů v amfiteátru Heulos vyjde město Jihlava na více než dva miliony korun. Podle mluvčího Radovana Daňka je areál letního kina nejen zázemím různých festivalů a akcí, ale pro mnoho lidí se stal i oblíbeným místem pro procházky.

„Je to areál i když se tam vlastně nekoná žádná kulturní akce, kde se scházejí lidé, kde si hrají děti, který chceme dál oživovat. Zaslouží si naší péči, aby to tam bylo trochu hezčí a aby se tam nemusel bát někdo zranění.“

První návštěvníky přivítá jihlavský amfiteátr i přes stavební omezení už za měsíc. 11. a 17. července se tam budou po setmění promítat filmy.

autoři: Lucie Čachotská , mik
Spustit audio

Související