Jihlava bude mít speciální kontejnery na použité ošacení

9. říjen 2012
Zprávy z

V našem kraji jde o novinku, kterou začne od listopadu provozovat Česká katolická Charita. Jeden kontejner bude stát před Tescem a druhý v ulici Romana Havelky. Kromě bot a galanterie je možné dovnitř házet jakékoli pánské, dámské a dětské oblečení.

Podobný kontejner plánuje Charita také v Třebíči. Stát bude před novým charitním šatníkem v Hrotovické ulici, řekla Regionu pracovnice Jiřina Malachová. „Otevírací dobu máme v pondělí a ve středu od šesti do půl třetí. Výhoda kontejneru spočívá v tom, že do něj člověk může vhodit nepotřebné oblečení kdykoliv. V jakoukoli denní či noční dobu během celého týdne – tedy i o víkendech, když mají lidé čas a dělají pořádek ve skříních.“

Šatník - charita

Nový charitní šatník v Třebíči bude fungovat celoročně. Otevírají ho už příští týden v pondělí a jde o velkou změnu oproti tomu, jak šatník fungoval doposud. Od září byl přes celou zimu zavřený a lidé pak často vyřazené oblečení raději vyhodili do popelnic. Právě to byla velká škoda, protože toto oblečení mohlo ještě posloužit sociálně slabým, bezdomovcům a obyvatelům Ukrajiny, kde Česká katolická Charita pomáhá.

autor: Michal Malý
Spustit audio