Jan Neckář oslavil narozeniny

11. únor 2013
Odpolední evergreeny

Bratr zpěváka Václava Neckáře Jan dnes oslavil 64. narozeniny. Vztah obou bratrů by nejlépe vystihl název českého filmu Můj brácha má prima bráchu.

Jan s Václavem jsou nerozluční, léta spolupracují v hudbě, účinkovali spolu v jedné kapele – Bacily. Jan je autorem většiny Václavových hitů a dokonce se postaral o nemocného Václava, který měl po nemoci problémy s mluvením a pomohl mu vrátit se na koncertní pódia.

Jan Neckář se narodil v Ústí nad Labem v roce 1949, vystudoval hru na violoncello a na klarinet. Skupinu Bacily založil v roce 1971 a dodnes je jejím kapelníkem.

Zavzpomínali jsme i na smutný odchod dvou velkých postav populární hudby – jedné světové a jedné domácí.

Whitney Houston odešla přesně před rokem, teprve ve věku 48 let. Kolem její smrti se vyrojily spekulace, že nešlo o sebevraždu. Zamyslela se nad tím Naďa Urbánková, která přesně před rokem procházela v Beverly Hills kolem rezidence této zpěvačky, aby se večer ze zpráv dozvěděla, co se stalo.

Domácím populárním zpěvákem, který nás opustil před 4 lety, byl muž s krásným hlasem Pavel Novák. Laďa Kerndl zavzpomínal na to, kolik výchovných školních koncertů stihl tento neúnavný zpěvák za měsíc! Jeho aktivita byla obdivuhodná.

autor: dak
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.