The Hollies hrají stejně dlouho jako Rolling Stones!

16. prosinec 2012
Odpolední evergreeny

Skupina The Hollies je jednou z nejúspěšnějších britských kapel ze 60. let. Zpěvné písničky s příjemnými melodiemi z nich udělaly úspěšnou kapelu, která měla nepřetržitou řadu 25 hitových singlů! Mezi klasické hity, písničky, které se od the Hollies dodnes hrají v rádiích, patří třeba Just One Look, Bus Stop, a nebo Sorry Suzanne. Málo se ví o tom, co přesně dělají v současnosti, ale jedna věc je opravdu zajímavá - přesto, že začínali ve stejné době jako the Beatles a patřili také k nejúspěšnějším kapelám té éry, neskončili stejně jako většina z nich.

Podobně jako Rolling Stones jsou i The Hollies dodnes aktivní kapelou. Z původních členů zde už ale hrají pouze dva, bubeník Bobby Elliot a kytarista a zpěvák Tony Hicks. Právě on oslavil v neděli své 67. narozeniny.
V roce 2010 byla skupina uvedena do Rock and rollové síně slávy.

Ve stejný den, ale o rok později, se narodil jeden ze 4 členů nemérně populární skupiny ABBA - Benny Andersson. Pochází ze Stockholmu a už od mládí to byl muzikat. Hrál ve švédské bigbítové kapele Hep Stars. Kromě kláves ovládá i akordeon a společně s Björnem je autorem všech hitů ABBY. Benny Andersson se oženil se zpěvačkou Anni-Frid Lyngstad, také z ABBY, manželství ale po třech letech skončilo.
V poslední době jsme ho mohli vidět na krátkou chvíli v muzikálu Mamma Mia!, který nejprve s Björnem napsali pro divadelní prkna, pro filmovou verzi se z nich stali na malou chvíli také herci.

Třetím nedělním oslavencem je Ladislav Gerendáš, který se narodil v Karlových Varech také v roce 1946. Známe ho nejen jako jazzového trumpetistu z Banjo Bandu Ivana Mládka, kterého doprovázel řadu let, ale i jako komika a herce. Kromě divadla Ypsilon se objevil v dlouhé řadě oblíbených komedií, například Tři veteráni, S čerty nejsou žerty, Lotrando a Zubejda nebo Kam, pánové, kam jdete?

autor: dak
Spustit audio