František Hodač: Káva s mlékem je jedna z největších příčin bolestí

25. únor 2014
Dobré odpoledne

V úterý 25. února byl odpoledním hostem Joži Koláře reflexní terapeut František Hodač. Rozhovor se točil kolem zdravotních problémů, se kterými se ve svém životě setká většina z nás – s bolestí zad.

„Jedním z hlavních důvodů bolestí zad je, že naše svalstvo ochabuje, zleniví a tím pádem začne bolet. Je třeba se pohybovat a svalstvu dodat výživu, hlavně hořčík. A v poslední době se objevily informace o tom, že jednou z největších příčin bolestí těla je káva s mlékem.“

František Hodač ve vysílání prozradil i první pomoc při bolestech zad: „Ohřát kuchyňskou sůl na pánvi – kilo soli na teplotu, která mne při dotyku lehce pálí. Tu sůl zabalím do papíru- jako se balí štrůdl. Papír zabalím do ručníku, na ten ručník si lehnu a přitáhnu konce ručníku na tělo a mohu si prohřát kteroukoliv část páteře, která bolí a bolest většinou ustoupí.“

Dozvěděli jsme se, že reflexní body páteře, které nám při bolesti zad pomohou, jsou v záprstní kůstce ukazováčku. „Tam si můžeme najít bod, který bolí a ten následně podržíme a necháme bolest zmizet. Tím se nám uvolní blok na páteři,“ dodal v našem vysílání radu takřka kouzelnou reflexní terapeut František Hodač.

František Hodač, reflexní terapeut

CHAT:

Majka - Dobrý den, prosím o info - píchlo mě pod pravou lopatkou. Bolest postupuje přes rameno, až ke konečkům prstů, které brní. Lze odstranit bolest, aby se mi ulevilo? Děkuji.

Dobrý den, promačkejte nárty nohou je tam reflexní zóna lopatek (můžete promačkat patou druhé nohy) rozhýbejte základní klouby malíčků promačkejte některý z univerzálních bodů, přeji úspěch F.

Prokopová - Dobrý den, prosím poraďte co při problémech s hemeroidy? Dále pak mě často bolí koleno, co mám promačkávat? Moc děkuji

Dobrý den, na hemeroidy doporučuji dubové kapky dědka kořenáře u kolena uvolněte čéšku a následně zatlačte s pravotočivým pohybem, mačkejte reflexní bod na malíčkové kosti, kde je bulka a tu mačkejte, ošetřete ledviny pitím ledvinového čaje podle ing. Janči po dobu dvou měsíců, přeji mnoho úspěchů, F.

Luboš - Dobrý den, ve vašem pořadu jsem zaslechl cosi o kávě s mlékem. Bohužel ne celé. Mohl byste to prosím zopakovat? Škodí nebo pomáhá? Děkuji.

Dobrý den, v poslední době se šíří informace, že káva s mlékem je velice škodlivá.
Autor doporučuje pár týdnů kávu s mlékem vynechat a posoudit stav těla i duše. F.

autor: Joža Kolář
Spustit audio