Dvěma stovkám psů z množírny z Kamenice nad Lipou chybí mimo jiné dobrovolníci na venčení

12. únor 2018
Zprávy z

Přes dvě stovky psů z množírny v Kamenici nad Lipou našly nové útočiště v útulcích a azylových domech po celé republice. Jejich opatrovníci doufají, že dočasné útočiště. Věří, že se najde dostatek zodpovědných lidí, kteří si zubožená zvířata vezmou do své domácí péče. Aktuálně ale azylům a útulkům chybí dobrovolníci na venčení a řada věcí, krmení a chovatelských potřeb.

Koordinaci adopce psů má na starosti Iva Raisová z útulku v Častoníně na Pelhřimovsku. Sama by potřebovala především ochotné jedince k venčení.

„Já než to všechno vyvenčím, tak je tři čtvrtě dne pryč a nestíhám tu související administrativu. Je jí strašně moc – zpracování veterinárních zpráv apod. Když mi někdo pomůže vyvenčit nějaké pejsky, tak tu půlhodinu mohu věnovat Kamenici,“ řekla Českému rozhlasu Raisová.

Skupina na sociálních sítích

Na sociální síti Facebook vznikla skupina s názvem Kauza Vysočina – pomoc pejskům nejen z Kamenice. Mimo jiné jsou v ní organizovaní lidé, kteří se o psy z Kamenice nad Lipou starají.

K dispozici je seznam věcí, které chovatelé potřebují.

Kupříkladu Azyl Dej pac v Pelhřimově, který se stará o 20 psů, potřebuje úklidové prostředky, savé podložky a pipety. Uvádí i transparentní účet.

K seznamu je možné se dostat i bez aktivního účtu na sociální síti Facebook.

autoři: mik , ost , daz
Spustit audio