Dva roky se ve Velkém Meziříčí snaží uspořádat adventní trhy. Letos se to znovu nepodaří

26. listopad 2021 07:00

Letošní advent bude bez tradičních trhů. Včera je kvůli nepříznivé epidemiologické situaci zakázala vláda. Některá města přitom program chystala až do poslední chvíle.

Dva roky se ve Velkém Meziříčí snaží uspořádat trhy po celý advent i s kulturním programem. Radnice kvůli tomu loni i pořídila kluziště s umělou plochou. Loni zůstalo ve skladu. Letos už na náměstí stojí společně se stánky.

Kluziště

Až do poslední chvíle ve městě věřili, že se adventní trhy dnes slavnostně otevřou. Michal Hořínek, ředitel velkomeziříčských sportovišť dokončoval ve čtvrtek poslední úpravy na umělém kluzišti. „Máme finálně kluziště položeno, vše je nachystáno, už jen ladíme kosmetické detaily.“

Starosta Velkého Meziříčí Alexandros Kaminaras natáčel ještě ve čtvrtek odpoledne video pozvánku na adventní trhy. V tu chvíli ještě netušil, že vláda trhy po celé zemi zakáže. „Stánky nemůžeme otevřít, nemůžeme je provozovat, rozumíme tomu, že si to zhoršená situace žádá. Je nám ale líto toho úsilí, které jsme vynaložili.“

Kluziště vyšlo podle starosty na milion korun, stánky asi na 600 tisíc. Ve Velkém Meziříčí doufají, že budou moci provozovat alespoň kluziště.

autoři: František Jirků , mik
Spustit audio

Související