Domy dětí už chystají letní tábory. Zatím ale neví, jestli se uskuteční

4. únor 2021 06:00

Letní prázdniny jsou často ve znamení dětských táborů. Jejich přípravy jsou už teď v plném proudu a některé organizace přijímají i přihlášky nebo se na to chystají. 

Děti kupříkladu z Polné jezdí na letní tábor do Rohozné. Ještě loni v dubnu nebylo jasné, jestli se vůbec uskuteční. Podobně nejasné to je i letos.

Přihlášky v Polné

I tak ale řada domů dětí a mládeže už otevřela nabídku táborových pobytů. Mezi nimi i Středisko volného času TEMPO v Polné, které organizuje tábory právě v Rohozné.  Podle ředitele Tomáše Klímy se už na přihlášky rodiče dětí ptají, i když oficiální registraci zařízení ještě nespustilo. 

„Přihlášky začneme přijímat příští týden, respektive pouze pro děti, kteří jsou přihlášení do kroužků v TEMPU. Máme to tak tradičně, mají přednost a následující týden od 15. začne přihlašování pro všechny ostatní.“

Dům dětí v Jihlavě

Od příštího týdne zahájí přihlašování dětí na tábory i domov dětí a mládeže v Jihlavě. „Pro letošní rok máme naplánovaných 7 příměstských táborů a potom 6 táborů na základně ve Smrčné a jeden v Lovětíně,“ vyjmenoval ředitel Vilibald Prokop.

I tam už registrují zájem rodičů. „Rodiče už se poptávají a také věří, že všechno dobře dopadne, takže nějaké kontakty už máme, ale všechno směřujeme na toho 8. února, protože to se spustí náš online systém.“

Děti se letos mohou těšit na různá témata. „Jsou tam nějaké Disneyovky, nějaké pohádky, máme tam pirátské téma, každý má jiné téma. Z příměstských máme nějaké sportovní, cyklo.“

Přihlášky už na Vysočině přijímá už i například Letní tábor Kalich nebo Domov dětí a mládeže v Třešti a postupně se přidávají i další zařízení. A to i přesto, že jistotu jejich organizace zatím kvůli pandemické situaci nemají.

autoři: Daniela Brychtová , mik
Spustit audio

Související