Do elektrárny v Dukovanech se vrátili zubaři. Postarají se o všechny, kteří tam o péči přišli

5. listopad 2019 10:00

Po téměř dvou letech se v dukovanské elektrárně znovu otevřely zubní ordinace. Bez péče tam byly dlouhou dobu tisíce lidí z okolních obcí.

Prvním pacientem, který do ordinace přišel, byl Josef Ležák. Podle svých slov rok nebyl u zubaře, na bolesti si nestěžoval, jen řekl, že mu vypadly dvě plomby.

Tisíce lidí bez zubaře

„Mě nikdo nechtěl zaregistrovat, téměř rok jsem hledal. Pan Josef ale nebyl sám. Poté, co odešli zubaři z dukovanské elektrárny do důchodu, ocitly se v podobné situaci tisíce dalších lidí.

„Dopadlo to asi na čtyři tisíce pacientů, a to nejen z řad zaměstnanců, ale i lidí z širokého okolí,“ poznamenal mluvčí elektrárny Jiří Bezděk s tím, že dostat zubaře na odlehlé místo mimo velká města je velký problém.

Modernizace ordinací

Nové zubaře se podařilo najít v Brně. ČEZ ještě před tím nechal obě ordinace zrekonstruovat a vybavit potřebnými věcmi.

Zubařka Karolína Svobodová má pacientů obrovské množství. „Momentálně objednáváme na prevenci na květen 2020. Dovedete si představit, jaký to byl nápor během těch dvou týdnů.“

Smlouva na deset let

Lékaři slibují, že se postarají o všechny pacienty, kteří v minulosti o péči v Dukovanech přišli. Smlouvu s elektrárnou podepsali na deset let.

autoři: Milan Soldán , mik
Spustit audio

Související