Cyklistika se na Vysočině stává čím dál oblíbenějším sportem, jedním z jejích center je Nové Město na Moravě

20. květen 2024

Krajina Novoměstska poskytuje dokonalé podmínky pro běžecké lyžování, včetně stále oblíbenějšího biatlonu. Ten neodmyslitelně patří k Novému Městu na Moravě. Region se ale stále častěji skloňuje i v souvislosti s cyklistikou.

Cyklistika se na Vysočině stává stále oblíbenějším sportem také díky konání světového poháru horských kol ve Vysočina aréně.

 „Cyklistika tu funguje dlouho, ale tím, že jsme vznikli jako Bike Team Nové město na Moravě, tak se to oddělilo a vznikl samostatný klub,“ říká předseda Bike Teamu Nové Město na Moravě a jeho trenér Petr Kopřiva. Sám se cyklistice věnuje od dětství. „Dřív, co jsem závodil a součástí tréninku byla silniční cyklistika, jak se objevily horská kola, tak hlavně horská kola a postupně jsme začali tak nějak jezdit veřejné závody a děti začaly jezdit s námi a už u toho zůstaly,“ vzpomíná.

V roce 2016 proto Petr Kopřiva společně s kamarády založil klub. „Takhle to začalo, že to děti začalo bavit a už jsme rozvíjeli jenom tu cyklistiku, horská kola. Přijímali jsme další děti, někoho jsme vychovali a pokračujeme takhle dál,“ usmívá se.

Spustit audio