Cher a Joe Cocker mají důvod k oslavě

20. květen 2013
Odpolední evergreeny

Má za sebou několik liposukcí a spoustu úspěchů. Je k úspěchu zapotřebí krása? To je otázka, kterou si Cher vyřešila po svém – a několikrát, dnes, 20. 5. 2013 slaví 67 let.

O dva roky je starší pán, který v neděli 19. 5. vystupoval v Praze a dnes (20. 5.) má narozeniny. Není to nikdo jiný než Joe Cocker.

V Odpoledních evergreenech jsme se pomyslně projeli na kole, protože Jihlavu o uplynulém víkendu obsadili cyklisté. Proběhla Jihlavská 24mtb, jak se jelo těm, kteří na kole seděli celých 24 hodin? Naznali, že Fan zóny, které lemovaly trať jim dodávaly energii, obzvlášť, když z reproduktorů byla slyšet rocková muzika. Nejstarší účastník závodu se narodil v roce 1952.

Poslechněte si záznam Odpoledních evergreenů a užívejte jarních dnů třeba při projížďce na kole.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.