Chátrající dům nedaleko úřadu přeměnil Želiv na Pelhřimovsku na novou bytovku

27. únor 2023 08:00

V Želivi na Pelhřimovsku vzniklo osm nových bytů. Dům, který dlouho chátral, přeměnila obec na bytovku. Do odkupu nemovitosti a rekonstrukce vedení obce investovalo skoro 25 milionů korun.

 „Myčka, trouba, mikrovlnka, digestoř, sklokeramická deska. Můžou si přinést lednici a pračku a nějakou matraci a můžou bydlet,“ ukazuje poslední volný byt o velikosti 3+kk nezávislý starosta Želiva Miroslav Buňata.

Byty mají základní vybavení

I tento byt je už zamluvený a nájemníci se v něm brzy zabydlí. O jednotky byl podle vedení obce velký zájem. Štěstí tak měl třeba pan Tomáš, který k novému bydlení přišel vlastně náhodou.

„Já jsem se o tom dozvěděl asi týden předtím, než jsem se nastěhoval. Náhodou jsem se zmínil kamarádovi, že sháním bydlení. On si vzpomněl, že tady jsou ty nové byty, tak jsme to hned začali řešit,“ vypráví muž.

Už když začala rekonstrukce domu, začaly na úřad chodit první žádosti o bydlení. Bylo jich několik desítek. I teď, kdy jsou všechny jednotky obsazené, obec stále odpovídá na dotazy o možnostech bydlení. I proto chystá další projekty, které by bydlení měly nabídnout. Jaké to budou, so poslechněte v reportáži Terezy Pešoutové.

Spustit audio

Související