Brzy patrně skončí omezení rychlosti na tahu z Jihlavy na Žďár u Nového Veselí. Je tam padesátka

13. září 2019 06:00

Mezi Budčí a Novým Veselím na silnici II/353 musí řidiči padesátkou. Omezení platí od léta kvůli nekvalitní opravě po vrchu.

Hladká vozovka se na slunci leskne. Mezi Budčí a Novým Veselím je omezení na padesát kilometrů za hodinu. Ne každý řidič ji ale dodržuje.

„Kázeň řidičů je složitá,“ poznamenal starosta Nového Veselí Zdeněk Křivánek (KDU-ČSL).

Nátěr silnice

Problém je v nátěru silnice, který tam cestáři nanesli na začátku léta ve snaze prodloužit životnost komunikace. „Zejména za teplého počasí ten nový povrch nedržel, odlétával a řidičům částečně poškozoval auta.“

Omezená rychlost

Po pár dnech proto správa a údržba silnic omezila rychlost. „Protismykové vlastnosti jsou velmi špatné. Proto jsme tam osadili snížení rychlosti, abychom neohrožovali bezpečnost. Od příštího pondělí ale přijde firma, která provede opravy toho povrchu formou jednovrstvého mikrokoberce, který by měl zajistit kvalitní protismykové vlastnosti,“ vysvětlil Tomáš Mátl ze správy a údržby silnic.

Reklamace

Materiál, který cestáři nanesli na povrch silnice II/353, reklamují. „Máme s touto technologií bohaté zkušenosti, provádíme to sami, vlastními kapacitami. Výjimečně se takovéto problémy vyskytnou.“

autoři: Daniel Zach , mik

Související