Blíží se 20. narozeniny Českého rozhlasu Vysočina. Máme pro vás dárky, spoustu dárků

16. květen 2022

Český rozhlas Vysočina letos oslaví 20. narozeniny. Začínali jsme vysílat na jaře roku 2002. Dárky nemáme pro sebe, ale pro vás. 

Blíží se narozeniny vaší rozhlasové stanice, Českého rozhlasu Vysočina. Dárky si ale nedáme sobě, máme je pro vás, pro naše posluchače. 

Jen stačí pozorně poslouchat a jedna ze stovky výher je na dosah ruky. Jak na to? Všechno začne v našem vysílání 16. května a soutěž potrvá až do 17. června 2022. 

Vždy, když uslyšíte v rádiu výherní signál, zavolejte naší studiovou linku 22 155 4999. S moderátorem zatočíte výherním kolem a svůj dárek si tak rozbalíte přímo v našem vysílání. 

Máme pro vás poukázky na nákupy, zajímavé knihy, rodinné vstupenky na oblíbená místa a atraktivní akce a spoustu dalších věcí.

Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.