Alergie může přijít v každém věku, varuje Lenka Sobková

12. březen 2014
Dobré odpoledne

Hostem středečního odpoledního vysílání Regionu byla Lenka Sobková. Bavili jsme se o prevenci alergií pomoci homeopatických přípravků. Dozvěděli jsme se, že není jednoduché popsat vznik onemocnění, které ještě před padesáti lety bylo skoro neznámé, ale dnes trápí stále více lidí.

„Viníků je hned několik. Mimo jiné i stres nebo přehnaná hygiena kojenců,“ míní Sobková, podle které se alergie může objevit v jakémkoliv věku.

Jsme na počátku jara a popasovat bychom se měli také s alergií na sluníčko. „Pomocí homeopatika, které obsahuje třezalku. Spousta lidí je alergická na pyly různých rostlin. A tady pomáhá Poumon Histamin.“

A jak se alergie zbavit? „Z pohledu klasické medicíny to možné není, nicméně homeopatií se dají alergické projevy velmi dobře ztlumit na úplné minimum, tak, aby člověka neobtěžovaly,“ dodává Lenka Sobková.

CHAT:

Petr - Může pomoci homeopatika na zvýšenou činnost štítné žlázy?

Dobrý den, vhodnou homeopatickou léčbou lze určitě zmírnit příznaky zvýšené činnosti štítné žlázy. Vhodné by ale bylo, podívat se hlavně na příčiny těchto vašich potíží. Pokud by Vás zajímalo více, doporučuji osobní konzultaci. Přeji hezký den.

autor: Joža Kolář
Spustit audio