Albert chce v Okříškách rozšířit prodejnu. Velkolepý záměr se ale do centra městysu nevejde

4. květen 2019 06:00

Parkoviště, park a pozemky směrem k restauraci. To vše by zabralo rozšíření obchodu Albert v centru Okříšek na Třebíčsku.

Radní zatím záměr developera odmítli, o zvětšení obchodu ale zájem mají.

Jezdíme do Třebíče

„Je to dost malé a zboží je hodně. Jezdíme do Třebíče do těch větších supermarketů, tady většinou pro ty menší věci nebo co je v akci.“

V městysi Okříšky stojí market Albert. Má menší velikosti, než jsou zákazníci zvyklí z jiných měst. Na radnici dorazil záměr developera tento obchod radikálně zvětšit.

Zavládlo nadšení

Původní nadšení ale ochladlo. Důvod je snadný – velký obchod by se do centra městečka, kde je také autobusové nádraží, nevešel.

Nabídka zněla na 5 – 12 tisíc metrů čtverečných obestavěné plochy. „Pět tisíc metrů je tohle parkoviště a kousek toho parku. Dvanáct tisíc, to by byl celý park a ještě pozemky tam k restauraci Bílý dům,“ řekl starosta Zdeněk Ryšavý (ČSSD).

Odpověď odešla

Starosta developerovi odpověděl, že by městys měl zájem na rozšíření supermarketu, ale ne tak veliké, jako bylo v návrhu. „Okříšky jsou spádové pro dost velké území, lidé se jezdí. Budeme s nimi vyjednávat,“ dodal starosta.

autoři: Milan Soldán , mik
Spustit audio

Související