Zpívání v dešti

25. únor 2013
Odpolední evergreeny

25. února 2010 měl premiéru muzikál Baron Prášil, ve kterém zazářil Daniel Hůlka. „Já mám rád muzikály“, prozradil na sebe Laďa Kerndl, kterého jste mohli vidět v muzikálu „Zpívání v dešti“.

Za nejvydařenější považuje muzikál „Cats“. „Vždycky když slyším Ráj, tak se mi zvedají chlupy na ruce“, říká Laďa Kerndl, kterého si můžete poslechnout v záznamu Odpoledních evergreenů. Ve středu odvysíláme Koncert Studia Noc, tentokrát s Markétou Irglovou – dnes, 25. 2. 2013 je to přesně pět let ode dne, kdy společně s Glenem Hansardem získala Oscara za písničku „Falling Slowly“ k filmu „Once“.

0:00
/
0:00

„Píseň Hraboše“ uvedly děti z jihlavské mateřské školy a zavzpomínali jsme na George Harrisona, který by dnes oslavil 70. narozeniny.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.