Změna trenérů ve fotbalové Vysočině. Jihlavský tým nově povede Jan Kameník

11. červen 2021 05:00

Fotbalisté Jihlavy mají nového trenéra. Druholigovou Vysočinu povede staronový kouč Jan Kameník, který se do týmu vrací.

„Samozřejmě se těším hodně, nastupuju do klubu, který je mi blízký a ve kterém jsem před nějakou dobou působil a pracoval,“ těší se nový trenér Jan Kameník.

Kouč v letech 2015 až 2017 působil u jihlavské mládeže a chvíli také u A-týmu jako asistent Michala Bílka. V druholigovém mužstvu nahrazuje Aleše Křečka, který se nedohodl na pokračování spolupráce.

Mladý tým…

Křeček prožil na Vysočině sezonu s mimořádně mladým týmem. „Někteří hráči hráli poprvé profesionální fotbal. Věřím, že ta sezóna hlavně těm mladým hráčům pomůže a že nás to posílám do další sezóny,“ říkal Aleš Křeček těsně po konci sezony, kdy ještě dost možná počítal s tím, že bude s týmem pracovat i dál.

Čtěte také

Jenže po roce, kdy nastupoval do zápasů prakticky jen s mladými hráči, čekal, že se filozofie týmu trochu promění. „Je to o tom, aby ti mladí hráči pořád měli touhu se zlepšovat a příští rok, aby zase byli nosnými hráči. Odehráli nějakých 26 zápasů, někteří 20 a to není zase tak malá porce. Aby na toto dokázali navázat a nestálo to pořád na Lackovi. To je jeden z důvodů, proč ten tým je tak mladý, aby mohl růst,“ komentoval na konci letošní sezony předseda klubu Lukáš Vaculík.

To byl dost možná jeden z důvodů, proč se Aleš Křeček rozhodl u týmu nepokračovat.

Protože Vysočina bude dál usilovat o práci s mladými hráči, kteří mohou za pár let hrát prim, ale velmi pravděpodobně hned v následující sezoně na nejvyšší příčky druholigové tabulky nedosáhnou. „Každý chce hrát nahoře, tady je potřeba říct, že jsme v nějaké fázi vývoje a doufám, že se ten produkt podaří přetvořit v to, abychom byli úspěšní,“ poohlíží s odhodláním a optimismem do další druholigové sezony nový trenér Vysočiny Jan Kameník.

autoři: Jan Kodet , mik
Spustit audio

Související