Zjistili jsme, že lidé o to stojí. Majitel třebíčské pivnice rozváží lidem jídlo, ale také pivo

10. duben 2020 06:00

Rozvoz jídla je v současné chvíli to jediné, co mnoha podnikatelům zachraňuje alespoň část příjmů. V Třebíči se zapojili někteří tamní řezníci a provozovatelé pivnic

Mnozí třebíčští podnikatelé, kteří jsou za normálních okolností ve svých provozních, by přišli prakticky o všechny své příjmy. Rozvážet potraviny a nápoje byla v podstatě jediná volba.

Lidé o to stojí

„Rozmyšlené jsme to neměli vůbec, pár dnů jsme to vyzkoušeli a zjistili, že lidé o to stojí,“ řekl majitel pivnice Jan Roupec.

„Zájem je v poledních hodinách, večer už moc nevolají. Rozvážíme od jedenácti do dvou hodin každý den od pondělí do pátku.“ Běžně nabízí svým zákazníkům především pivo, teď se soustředí na jídlo, i když podle Jana Roupce jsou tací, kteří dovážku piva uvítají: „Stálí zákazníci, kteří k nám chodí a znají naše pivo, tak si vezmou i to naše pivo. Jsou i zákazníci, kteří si objednají jen pivo, třeba šest lahví, tak jedeme jen s tím pivem.

Řeznictví na internetu

Tomáš Havlíček provozuje v Třebíči řeznictví. Může mít otevřeno, lidí ale kvůli omezenému pohybu chodí stále málo. Proto se rozhodl své zboží také rozvážet.

Nejprve si ale musel zřídit internetový obchod. Běžně ve své kamenné prodejně nabízí chlazené maso a uzeniny, svou nabídku teď ale rozšířil. „Objednávají si čerstvé maso. Někdo ale nechce vařit, udělali jsme proto novinku, máme hotová jídla.“

Kurýři mají samozřejmě roušku a rukavice a v mnoha případech ani se zákazníkem nepřijdou do přímého kontaktu. Platit se dá totiž přímo v e-shopu nebo je možné využít bezkontaktní platební kartu.

autoři: Nikola Machala , mik
Spustit audio

Související